Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
 Uciążliwy bug i to nie od dziś ? 
Autor Wiadomość
Uczeń Simona
Awatar użytkownika

Rejestracja: 3 Mar 2017, o 22:47
Posty: 71
Podziękowano: 44 razy
Otrzymanych podziękowań: 39 razy
Nick w grze: Malibu
Serwer: Duneb
Odpowiedz z cytatem
Post Uciążliwy bug i to nie od dziś ?
Serwer: Duneb
Nazwa postaci: Malibu
Czas: 11.12.2017
Opis:
Nie wiem czy jest to błąd serwera czy coś innego szwankuje ale jest to uciążliwe dla graczy. Mowa o znikającym miesku i być może innych przedmiotów bądz platyny jak kiedyś w moim przypadku. Dzisiaj zauważyłem że podczas handlowania ( w tym przypadku mięskiem) sprzedający loga na różne postacie na których je ma i handluje, za pierwszym i drugim razem wszystko było okej, natomiast za 3cim razem mięsko się nie pojawiało u kupującego ( sprzedającemu się wyświetlało ) po relogu cofało mu je do depo, jakoś po 2 próbach udało się dobić handlu i pojawiło się u obu, co ważniejsze nie znikło mi po relogu. Rozmawiałem dzisiaj z kumplem i pisał mi że dzisiaj brał miesko z depo i mu się wyświetlało w eq natomiast jak poszedł na miski to mu cofnęło ( nie wiem czy relogał czy nie pisał mi tego ). Miałem kiedyś taką sytuacje z platyną w skrócie byłem gorzo chciałem pożyczyć od kumpla plate i on i ja prze logowaliśmy na nupków paczki wtedy się wyświetliły, ale jak zajrzałem z głównej postaci do depo to paczek nie było. Na pewno nie tylko my mieliśmy ten problem, jest to uciążliwe i denerwujące jak ci coś znika. To tyle z mojej strony, liczę na rozwiązanie tego problemu.

_________________
" Nigdy nie kłóć się z idiotą, najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem "
" Dwóch ich zawsze jest. Nie mniej nie więcej. Mistrz i uczeń "
Żmij
Attawa


12 Gru 2017, o 00:09
Profil
Moderator Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 Kwi 2011, o 03:06
Posty: 2920
Miejscowość: Wawa
Podziękowano: 179 razy
Otrzymanych podziękowań: 714 razy
Nick w grze: Szymdaro
Serwer: Ostlor
Odpowiedz z cytatem
Post Re: Uciążliwy bug i to nie od dziś ?
Wydaje mi się, że piszesz o częstej sytuacji błędu wyświetlania. Moim zdaniem zazwyczaj (albo tylko wtedy) ma miejsce, gdzie wykorzystujemy maksymalnie nasz udźwig - chowamy coś do depo, coś zabieramy, zapełniamy postać na równo z możliwym udźwigiem, np: 1100/1100. W takim przypadku zawsze wystąpi błąd wyświetlania. Bez reloga będzie widać jakby towar był na postaci, po relogu operacja zostanie cofnięta.

_________________
Mój kanał na YT

Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia.
Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć.
Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha.


12 Gru 2017, o 01:22
Profil WWW
Uczeń Simona
Awatar użytkownika

Rejestracja: 3 Mar 2017, o 22:47
Posty: 71
Podziękowano: 44 razy
Otrzymanych podziękowań: 39 razy
Nick w grze: Malibu
Serwer: Duneb
Odpowiedz z cytatem
Post Re: Uciążliwy bug i to nie od dziś ?
Wątpię żeby problem opisany przez ciebie był tym o którym ja mówię, z tego powodu iż błąd który wystąpił wczoraj nie był spowodowany zapełnionym eq, schowałem swoje itemy do depo ale miałem jeszcze conajmiej 20-30 wolnego miejsca gdy kupowałem 100, a błąd opisany prze zemnie wystąpił przy kupnie 30, czyli miałem jakoś ponad 770 wolnego miejsca.

_________________
" Nigdy nie kłóć się z idiotą, najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem "
" Dwóch ich zawsze jest. Nie mniej nie więcej. Mistrz i uczeń "
Żmij
Attawa


12 Gru 2017, o 11:57
Profil
Błądzący w Tunelach

Rejestracja: 12 Gru 2014, o 03:04
Posty: 135
Podziękowano: 9 razy
Otrzymanych podziękowań: 25 razy
Nick w grze: Uiopek
Odpowiedz z cytatem
Post Re: Uciążliwy bug i to nie od dziś ?
Wg mnie błąd jest spowodowany problemami z netem. U mnie takie rzeczy działy się tylko wtedy, kiedy net był bliski śmierci, miał ogromny ping itd. Co nie zmienia faktu, że pasowałoby coś z tym zrobić, bo jak coś z depo się nie wzięło, to nie powinno nam pokazywać się w eq.


13 Gru 2017, o 23:47
Profil
Uczeń Simona

Rejestracja: 14 Lis 2012, o 21:09
Posty: 50
Podziękowano: 0 raz
Otrzymanych podziękowań: 29 razy
Nick w grze: BoocikDr
Serwer: Larkas
Odpowiedz z cytatem
Post Re: Uciążliwy bug i to nie od dziś ?
to samo mam czesto tez przy zmianie eq ze trzeba przed wyjsciem na cos mocnijeszego zrobic szybki rl bo inaczje mozna wejsc np na morke bez resow.. blad sam pisalme z kilkoma testerami mieli cos zrobic ale glucho

_________________
larkas dr powraca
Najbardziej nielubiana osoba na s1

pozdrawiam Boocik

w oczekiwaniu na prawde o ekipie bylej z s1


5 Sty 2018, o 13:30
Profil
Zabójca Tilsai
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 Kwi 2012, o 17:58
Posty: 998
Miejscowość: Gdańsk
Podziękowano: 400 razy
Otrzymanych podziękowań: 315 razy
Nick w grze: Maldito
Serwer: Ostlor
Odpowiedz z cytatem
Post Re: Uciążliwy bug i to nie od dziś ?
U mnie nieraz pojawił się taki błąd że przeciągałem coś z depo na postać, ten przedmiot znikał a w jego miejscu pojawiało się pole z napisem undefined, po przeciągnięciu tego pola na postać nastąpywało samoczynne wylogowanie z serwera.

_________________
Gram od: 2011-04-13
SH Ostlor: Maldito 90
BB Ostlor: Vip 37

Image


5 Sty 2018, o 22:01
Profil
Uczeń Simona
Awatar użytkownika

Rejestracja: 3 Mar 2017, o 22:47
Posty: 71
Podziękowano: 44 razy
Otrzymanych podziękowań: 39 razy
Nick w grze: Malibu
Serwer: Duneb
Odpowiedz z cytatem
Post Re: Uciążliwy bug i to nie od dziś ?
Boocik napisał(a):
to samo mam czesto tez przy zmianie eq ze trzeba przed wyjsciem na cos mocnijeszego zrobic szybki rl bo inaczje mozna wejsc np na morke bez resow.. blad sam pisalme z kilkoma testerami mieli cos zrobic ale glucho


Dlatego resy i każde zmienne eq trzymam przy sobie żeby nie było takiej sytuacji. Natomiast kiedyś był też problem z zmienianiem eq, nieraz miałem tak że na turnieju jak chciałem zmienić eq to mi ścinało itemy i można było czekać do woli a eq się nie zmieniało, był potrzebny relog ale problem w tym że jak się chciało wylogować to zaczynało się " kółko śmierci " a 3 minuty żeby pojawić się na walkę to zbyt mało co skutkowało walkowerem bądź było trzeba walczyć bez odpowiedniego eq. Dużo osób pisało mi że jest to problem z moim internetem- ale skoro inne strony typu yt w tym samym czasie na drugiej karcie się ładowały sprawnie i bez lagów to problem nie był po mojej stronie. Całe szczęście że od dłuższego czasu już nie mam tego kłopotu.

_________________
" Nigdy nie kłóć się z idiotą, najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem "
" Dwóch ich zawsze jest. Nie mniej nie więcej. Mistrz i uczeń "
Żmij
Attawa


5 Sty 2018, o 23:06
Profil
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 7 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Skocz do: