Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
 Odnawanie statystyk a buff z gildii 
Autor Wiadomość
Błądzący w Tunelach
Awatar użytkownika

Rejestracja: 8 Lut 2018, o 17:14
Posty: 116
Miejscowość: Limanowa
Podziękowano: 28 razy
Otrzymanych podziękowań: 38 razy
Nick w grze: Dresmiks
Serwer: Tolnor
Odpowiedz z cytatem
Post Odnawanie statystyk a buff z gildii
Witam

Nie wiem czy to bug czy celowe działanie dlatego dałem to do ,,zmian w grze"
A przechodząc do tematu to jak zauważyłem hp/mana/kondycja wzięte jako buff po wylogowaniu się znika ze statystyk np. bazowo (Czyli ze statystyk i z eq) mam 2400 hp z buffem do hp +200 mam 2600 hp wyloguję się z hp zregenerowanym z buffem czyli na 2600 hp a gdy się loguje na buffniętą postać to okazuje się że hp jest zregenerowane na 2400 hp (czyli tyle ile miałem bazowo przed wzięciem buffu) a max. hp nadal jest 2600 hp.

Wiem, że odnowienie tego zajmie max. 10 sekund, ale chyba nie jest to celowe i trzeba to zmienić, żeby po wylogowaniu i ponownym logowaniu buff z hp/many/kondycji nie znikał :)

_________________
Taki trochę crepy typ powrócił ;P


20 Maj 2018, o 09:28
Profil
Moderator Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 Kwi 2011, o 03:06
Posty: 3056
Miejscowość: Wawa
Podziękowano: 210 razy
Otrzymanych podziękowań: 827 razy
Nick w grze: Szymdaro
Odpowiedz z cytatem
Post Re: Odnawanie statystyk a buff z gildii
Nie jest tak jak piszesz - moim zdaniem to błąd wyświetlania. Wcale nie musisz odpoczywać, aby naładować dodatkowe 200 punktów. Wystarczy tylko kliknąć odpoczynek na ułamek sekundy i od razu masz pełne zasoby w widoku.

_________________
Mój kanał na YT

Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia.
Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć.
Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha.


20 Maj 2018, o 10:30

Podziękowali: DresMaster (20 Maj 2018, o 10:32)
Profil WWW
Błądzący w Tunelach
Awatar użytkownika

Rejestracja: 8 Lut 2018, o 17:14
Posty: 116
Miejscowość: Limanowa
Podziękowano: 28 razy
Otrzymanych podziękowań: 38 razy
Nick w grze: Dresmiks
Serwer: Tolnor
Odpowiedz z cytatem
Post Re: Odnawanie statystyk a buff z gildii
Aha to wielkie dzięki za tą uwagę :)

_________________
Taki trochę crepy typ powrócił ;P


20 Maj 2018, o 10:32
Profil
Błądzący w Tunelach
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 Lis 2015, o 17:13
Posty: 98
Podziękowano: 45 razy
Otrzymanych podziękowań: 58 razy
Nick w grze: Pistacje
Odpowiedz z cytatem
Post Re: Odnawanie statystyk a buff z gildii
Szymdaro napisał(a):
Nie jest tak jak piszesz - moim zdaniem to błąd wyświetlania. Wcale nie musisz odpoczywać, aby naładować dodatkowe 200 punktów. Wystarczy tylko kliknąć odpoczynek na ułamek sekundy i od razu masz pełne zasoby w widoku.

...co nie zmienia faktu, że jest to błąd. Może nie mechaniki, ale samego wyświetlania.


5 Cze 2018, o 12:57
Profil
Uciekinier Taernijczyk

Rejestracja: 4 Lis 2017, o 22:37
Posty: 5
Podziękowano: 11 razy
Otrzymanych podziękowań: 0 raz
Nick w grze: Laman
Odpowiedz z cytatem
Post Re: Odnawanie statystyk a buff z gildii
dasi napisał(a):
Szymdaro napisał(a):
Nie jest tak jak piszesz - moim zdaniem to błąd wyświetlania. Wcale nie musisz odpoczywać, aby naładować dodatkowe 200 punktów. Wystarczy tylko kliknąć odpoczynek na ułamek sekundy i od razu masz pełne zasoby w widoku.

...co nie zmienia faktu, że jest to błąd. Może nie mechaniki, ale samego wyświetlania.

Tylko, że w grze jest dużo więcej ważniejszych rzeczy do poprawienia. Błąd wyświetlania który można zniwelować w sekundę raczej nie będzie priorytetem działań.

_________________
Lamy to jedyne zwierzęta które plują, gdy się zdenerwują
Uważaj!


5 Cze 2018, o 21:30
Profil
Uciekinier Taernijczyk

Rejestracja: 3 Lut 2015, o 20:23
Posty: 7
Podziękowano: 3 razy
Otrzymanych podziękowań: 1 raz
Nick w grze: Uhehehehe
Odpowiedz z cytatem
Post Re: Odnawanie statystyk a buff z gildii
Po kilku testach mogę śmiało powiedzieć że nie jest to błąd wyświetlania a błąd ( mało uciążliwy ale błąd) :)
Po relogu statystyki wracają do bazowych. Nie uwzględnia to bonów z G.
Potrzeba normalnej ilości czasu żeby zregenerować Hp/mane/konde dodatkową z G.


6 Cze 2018, o 13:55
Profil
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 6 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Skocz do: